2012. június 6., szerda

Hol a hősöm?

A kirándulás alatt kitaláltam egy új, romantikus történetet. Elsőnek csak egy részletet gépeltem be, mert nem tudom, hogy szeretnétek-e olvasni. Arra lennék kíváncsi, hogy érdekelne-e titeket ennek a kis rövid novellának a folytatása?


Első részlet:Halk léptekkel osont a komornyik. Határozottan haladt a cselédszálló felé. Óvatosan, szinte némán kopogott be az egyik ajtón. Szellemalak invitálta. Egyedül a szőke fürtjei rikítottak. Gyorsan beiszkolt a kicsi, egyszerű szobába.
- Örülök, hogy újra eljöttél- Kezdte a holtsápadt lány, kinek orcáját piros lázrózsák színezték.
- Tudod, hogy minden éjjel eljövök hozzád, ha tehetem
A fiú levetette szoros szmokingját, igazi megkönnyebbülés volt ez neki. Megigazította kicsit bő, fehér ingét és leült az ágy szélére. Ekkor jutott eszébe, hogy a mellényét a kastélyban felejtette. Most már felesleges ezen agyalnia, majd holnap a szolgálat kezdete előtt elmegy érte. Végignézett a szobán, apró eltéréseket vélt felfedezni mióta utoljára itt járt. Az eddig rendezett papírlapok most szanaszét hevertek és számuk is megsokasodott. Újra alkotni kezdett. Ez nagyon jót jelentett, mert eddig emiatt volt rosszabb kedve, képtelen volt írni vagy rajzolni. Ez azt jelenti, hogy hamarosan elkezd egyre pozitívabb lenni, mint régen.
- Most melyik országban jártál?- Vállrántás volt a válasza erre- Egyébként jobban vagy?
- Nem- Lehuppant a fiú mellé- Sose leszek jobban
- Ne mondj ilyet! Meggyógyulsz- Hamisan csengett a kijelentés.
Az orvosok, akik kezelték már évekkel ezelőtt lemondtak róla. Nem tudták meggyógyítani a lány tüdőbaját. Ennek ellenére eltelt 6 hosszú év és Charlotte még élt. Walkerben úgy éltek a 6 évvel ezelőtt történtek, mintha egy perc se telt volna el. A közeli patakpartnál veszekedtek. Apró butaságon, már arra nem is emlékszik. Nagyon mérges lett, belelökte a patakba. Az akkor 10 éves lány teljesen elmerült a hegyről lecsordogáló megáradt patakban. A víz felszínén kis jégdarabkák is úszkáltak. A lány csurom vizesen mászott ki és minden szó nélkül faképnél hagyta a fiút. Makacs egy gyerek volt, még most is az, de ő se jobb
- Elbambultál- Mondta Charlotte mosolyogva
A komornyik csodálkozva szemlélte a beteget, aki túlságosan is törékenynek és gyengének látszott. A lány a fiú felé nyújtotta a kezét, de fel úton rátört a köhögés. Görnyedve hajolt meg a fájdalomhullámtól. Walker azonnal felpattant és a kancsóból vizet töltött egy pohárba. Remegő kézzel adta át neki. Körülbelül öt perc múlva tudta újra normálisan venni a levegőt.
- Char, szerintem pihenj le- Nem akarta, hogy megerőltesse magát, túlságosan is féltette őt.
- Arról most mondj le, inkább gyere ide- Walker halvány mosollyal az arcán teljesítette a kérését. Amint egy szintbe kerültek a lány kezébe vette az irányítást és erőteljes csókot nyomott a fiú szájára, aztán nevetve elhúzódott tőle. Walker pár pillanatig fel se fogta, hogy mi történt.

2 megjegyzés: